Leica Point újratöltve...

fotózzunk Leicául? nem kell ehhez Leica! vagy mégis?

már nem okostelefonnal a legmenőbb fényképezni

Hát akkor mivel?

Nézzétek csak meg, szinte az összes egy Leica gép.

Rögtön elsőnek

 

András yorki herceg
Egy elegáns fényképezőgép mégiscsak jobban illik egy brit herceghez, mint egy amerikai egyslágeres énekesnőhöz. András yorki herceg (Károly herceg öccse) a hadsereg egyik idei parádéját ezzel a Leicával fotózta Windsorban. II. Erzsébet fiatalabbik, 52 éves fia nyilván a világ bármely fényképezőgép-típusát választhatta volna, de pont ez volt az, ami sem nem túl nagy, se nem túl kicsi hozzá, se nem túl modern, de se nem túl meghaladott. Ha okostelefonnal fényképezett volna, azzal biztos azonnal az újságok címoldalára kerül egy minibotránnyal, tényleg ez a leginkább herceghez méltó fényképezőgéptípus.

………….
Seal elvitte nemrég a gyerekeit Sydney-be, most hogy már külön van az apás és külön az anyás nyaralás. Az énekes talán azért akasztotta így a nyakába a fényképezőgépet, amikor az állatkertbe mentek, hogy tudja a gyerekek kezét fogni, de az biztos, hogy ez a gép így nyakban hordva ellenállhatatlan retróhangulatot áraszt.
…………….
Dakota Fanning
De a válófélben levő popénekesek mellett a fiatal lányok is szeretik magukat egy kicsit visszarepíteni az időben egy Leica nyakba vételével. Dakota Fanning színésznő 18 éves, tehát az ember a korosztálya alapján azt várná, hogy le se tud kattanni a telefonjáról meg a Facebookról meg az Instagramról. Ehhez képest meglepő egy ilyen kiscsajt egy ilyen fényképezőgéppel látni, még akkor is, ha a fotók egy filmforgatáson készültek róla, tehát nem kizárt, hogy csak kellék a fényképezőgép.
…………..

Emmy Rossum nem egy generáció a tizennyolc éves Dakota Fanninggel, hiszen 1986-ban született, így már húszas éveinek második felében jár – de ő is szívesen fényképez, és nem telefonnal. Sőt, ahelyett, hogy Zimány Lindához vagy méginkább Justin Bieberhez hasonlóan az Instagramon nyomulna a négyzet alakú fotókkal, ő a vele szembe forduló paparazzókat fényképezi. Ezt aztán vehetjük fricskának, fenyegetésnek, vagy akár művészi jelentéssel felruházott gesztusnak is: akármi is, ha önnek ennyi alapján szimpatikus Emmy Rossum, szavazzon rá! Vagy ön szerint ki a legmenőbb azok közül, akik telefonjuk helyett tüntetőleg egy ilyen elegáns fényképezőgéppel fotóznak?

Források: Index

 

Címkék: , , , , , , , , ,

Posted in Nincs kategorizálva by kage on október 15th, 2012 at 08:19.

Add a comment

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube