Leica Point újratöltve...

fotózzunk Leicául? nem kell ehhez Leica! vagy mégis?

mostanában meghökkent a Leica, ejha

Ismét, és újfent egy pimasz húzással jelentkezett a Leica. Igaz, hogy ezt a gépet már bemutatta, de akkor egy limitált szériában pár száz darabot adott ki, ami a Photokinán azonnal el is kapkodtak. Miért is használom ezt a pökhendi jelzőt? Talán szél ellen mégiscsak lehet…

A mai digitális világban mikor mindent szolgáltatásokkal tömnek tele, és hatalmas kijelzőket vetnek de, és minden a jobban láthatóság felé vagy a mozgóképek felé megy. Ebben a helyzetben a Leica közread egy gépet aminek nincs, igen jól olvassák kérem, nincs hátsó kijelzője. NINCS. Ezzel együtt semmit nem lehet úgy állítani ahogy egy digitális gépen amúgy hétköznapi módon lehetne.

Hogy ez miért jó?

A filmes gépeken sem lehetett, mégis a világ legjobb fotói kattantak el. Ezzel sem lehet, olyan mintha filmre dolgoznánk, ezt erősíti a lapka, a digitális film stílusa, vagy hogy mondjam, olyan mintha tényleg filmet használnánk, a képeken mintha nem pixelek hanem amolyan igazi filmes, hogy is mondják csak, már elfelejtettem, szemcsézettsége.

Igen tessék csak visszaszokni ahhoz, hogy a fejünkben dől el a kép, ha felhő jön akkor máris állítunk a gépen blendét, vagy zársebességet. Visszajön a fotózás izgalma, amikor kell, muszáj várni az eredményt és nem fogja megmutatni nekünk, hogy elrontottuk-e az expót vagy nem.

Vissza a jövőbe?

-kage-

Leica M-D

md-leica-m-d

m-d-Window-Teaser_Detailseite_teaser-1200x470

Leica Anniversary Special M Edition 60

m60_image1

Leica Anniversary Special M Edition 60, Boxing

Leica-M-Edition-60-camera-unboxing-2

Posted in Nincs kategorizálva by kage on május 12th, 2016 at 14:26.

Add a comment

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube